Ingredience:
1 kokos (radši čerstvý, zkoušela jsem ze sušeného a výsledek nebyl tak uspokojivý)
2-3 hrnky vody (podle toho,jak husté mléko chcete mít)
plátýnko
Postup:
Kokos nakrájejte na kousky, vhoďtě do mixéru a zalijte vodou.
Kokos zbavený skořápky. |
Nakrájejte na malé kousky. |
Rozmixujte na jemno a nechte asi hodinu stát. Poté znovu rozmixujte. Pokud máte slabší mixér,tak mixujte než bude směs homogenní.
Směs 2x rozmixujte. |
Směs přeceďte přes jemné plátýnko. Používám plátýnko na výrobu sýra.
Přeceďte přes jemné plátno. |
Hotový produkt je hustá tekutina. |
Pořádně vymačkejte. V plátýnku zbyde kokosová moučka, která je již bez chuti,ale skvěle se hodí na zahušťování pokrmů nebo na výrobu domácích musli tyčinek.
Kokosová moučka má mnohé využití v kuchyni.Určitě ji nevyhazujte. |
Tekutinu uschovejte v nádobě s víčkem. Takto vydrží asi týden. Nezapomeňte vždy před použitím protřepat, protože se odděluje tuk od vody.
Hotové mléko. |
Žádné komentáře:
Okomentovat