středa 27. ledna 2016

Plněné portobello lilkovou směsí

 Houby miluju všechny a na všechny způsoby. Burger z portobella nepřipadá v úvahu, protože po novom nejím pečivo. Nezbývá, než ho obrátit a něčím dobrým ho naplnit. Tak co máme v lednici?



Ingredience:
cibule
olej olivový
2 kusy žampionu portobello
1 lilek
sušená rajčata
čerstvé rajče
2 lžíce rajčatového protlaku
provensálské koření
česnek
sýr dle libosti - já použila gorgonzolu

Postup:
Postup je rychlý a jednoduchý. Na oleji osmažíme cibulku a hodíme na kostičky nakrájený lilek s provensálským kořením a česnekem.Necháme chvíli pražit,aby lilek změkl. Poté naházíme zbytek ingrediencí a necháme spojit.

Lilek smažte dokud nezměkne.

Očištěné a vydlabané houby.

Houby oloupeme od vnější vstvy. Já to dělám tak, že vezmu část klobouku podtočenou ke spodu a táhnu směrem k vrcholku klobouku. Budou se odloupávat proužky. Poté vydlabeme ´mřížky´ (protože všechny mřížkované houby jsou jedovaté:) a naplníme do klobouku, co se jen vejde. Dáme do trouby asi na 15 minut na 200 °C. Na poslední minutku dáme na vrch sýr, aby se hezky roztekl. Podávejte s čím je libo. Já ho podávala se směsí salátů se semínky a konopným olejem (je dobrý na trávení - zejména těžkých hub:)




Dobrou chuť


Žádné komentáře:

Okomentovat